CO2 compensatie Biomassa
Winged – Dutchman

Greenseat CO2 compensatie – Biomassa olijfpellets
Voor onze klanten die een zakenjet boeken via ons online boekingsformulier bieden wij al een greenseat CO2 compensatie aan. Maar we gaan graag een stap verder. Biomassa en biogas begint steeds meer een begrip te worden als hernieuwde energiebron.

Olijfpellets en Olijfcake
Deze producten leveren wij in grote hoeveelheden vanuit verschillende landen rondom de middellandse zee naar Denemarken, Benelux, Engeland en Duitsland.

In tegenstelling tot houtpellets zijn voor de productie van olijfcake en olijfpellets geen energiegewassen nodig. Olijf-biomassa wordt verkregen uit het residu van de olijfolieproductie en vereist daarom alleen het oogsten van de olijf en bij snoeien van de bomen, niet het hakken of kappen van de olijfboom. Olijf-biomassa is daarom ook niet verantwoordelijk voor ontbossing op aarde.

De mix van pulp, schaal en korrels ondergaat een zorgvuldige transformatie naar hoogwaardige biobrandstoffen. Olijfpellets zijn gedroogd, stofvrij en kunnen zonder beperking door heel Europa als industriële biobrandstof worden gebruikt.

Olijfcake is een bijproduct van het productieproces van olijfolie en bestaat uit schillen, pulp en olijvenpit-fragmenten. Afhankelijk van de verwerkingsfase heeft de olijfcake een hoger of lager oliegehalte. Het is het hele jaar beschikbaar en de olijfcake word gebruikt als bijstook menggrondstof (co vergisting) voor de bio-gas installaties bij onder andere boerenbedrijven, energiecentrales en gemeentes voor de groene bio-gas productie.

Dankzij uitstekende verbrandingseigenschappen van de olijfpellets wordt bij een groeiend aantal bedrijven, zoals thermische en conventionele krachtcentrales, cementfabrieken en industriële installaties, dit materiaal al als alternatieve brandstof gebruikt maar is ook geschikt voor de pellet kachel of pellet CV ketel installaties mits een zware uitvoering.

Olijf-biomassa’s
Worden geproduceerd en gedistribueerd in overeenstemming met de hoogst mogelijke duurzaamheid- en milieunormen. Voor houtpellets word een Europese DIN+ & EN+/A1 certificering keurmerk gevoerd om de hout kwaliteit aan te geven en ook de zuiverheid van het houtproduct te waarborgen. Daarentegen zijn Olijfpellets gemaakt uit puur olijfcake en vervolgens een puur residu product van de olijfolie productie met en zeer hoge verbrandingswaarde.

Voordelen olijfpellets op een rijtje:

 1. Het product is oliehoudend en is daarmee waterafstotend bij opslag en bevat minder stof.
 2. 30% betere verbranding t.o.v. houtpellets.
 3. De as van olijfverbranding kent geen afvoerrechten en is dus geschikt om over de gewassen of het land te strooien als voeding door zijn puurheid.
 4. Olijfpellets en olijfcake zijn het gehele jaar leverbaar door residu uit productie.
 5. Geen belasting voor het milieu door het kappen van bomen
 6. Een hogere en betere CO2 compensatie

 

De prijzen per bulk/ton inclusief vrachtkosten op aanvraag beschikbaar: 

 • Olijfpellets per 500 ton afname- geleverd per boot aan kade
 • Olijfpellets per 1000 ton afname- geleverd per boot aan kade
 • Olijfpellets per 3500 ton afname – geleverd per boot aan kade
 • Olijfcake per 500 ton afname – geleverd per boot aan kade
 • Olijfcake per 1000 ton afname – geleverd per boot aan kade
 • Olijfcake per 3500 ton afname – geleverd per boot aan kade

Logistieke service
Als een full service provider voor onze klanten organiseren wij naast de verkoop van biomassa ook de volledige logistiek. Hoeveelheden van ten minste 3.000 ton worden in bulkschepen in elke zeehaven geleverd (alsook Harlingen, Eemshaven, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen) voor overslag en opslag.

Leveringsvoorwaarden
CIF (kosten, verzekering, vracht): we organiseren alle fasen van de logistiek om het product naar de bestemmingshaven van onze klanten te verzenden. Dankzij overeenkomsten met toonaangevende expediteurs kunnen we professionaliteit en tijdigheid garanderen.

Leveringsschema’s 
Normaal wordt geleverd binnen 5 weken na uw bestelling. In het geval van een langdurig contract of terugkerende leveringen zorgen we voor continue zendingen, aangepast aan de behoeften van onze klanten.

Betaling
Wij werken met voorschotbetalingen en/of bankgaranties. Documentaire kredietbrieven en vooruit betalingsgaranties worden ook door ons bedrijf ondersteund. Andere betalingsvoorwaarden kunnen indien nodig worden besproken.

Waar staan wij voor: 

 • Olijfproducten van hoge kwaliteit
 • Tijdige levering
 • Gegarandeerde hoeveelheden en leveringszekerheid
 • Concurrerende prijzen doordat u koopt bij de bron
 • Gegarandeerde prijzen en mogelijkheid voor jaarcontracten qua afname met vaste prijsstelling

We kunnen op jaar basis minimaal 300.000ton Olive Biomassa leveren. En binnen kort hebben we nog een ander biomassa stroom beschikbaar, en deze zullen we in een volume van 10.000ton per week leveren.  We leveren nu scheepsladingen van minimaal 3.500ton aan centrales en kunnen voor een periode van 10 jaar leveringen garanderen.

Indien u overgaat tot een (test)bestelling ontvangen wij graag de volgende gegevens van u:

 1. Product: olijfpellets of olijfcake
 2. Hoeveelheid in ton
 3. Afleveradres
 4. Bedrijfsnaam, contactpersoon, (factuur)adres, postcode, plaats, land, telefoon, mobiel, email adres

U kunt uw bestelling per email sturen naar:

KLS Green Energy – KLS-Biomass 

Sjoerd-Jan van Klaarbergen
Email: Sjoerd-Jan@kls-biomass.com
Web:   www.kls-biomass.com