CO2 compensatie Biomassa
Winged – Dutchman

(ENG) Greenseat CO2 compensation – Biomass olive pellets

Biomass and biogas are increasingly becoming a concept as a renewed energy source.

For our customers who book a business jet via our online booking form, we already offer a greenseat CO2 compensation option.

But we like to go one step further. As an (aviation) company you can buy off your Carbon CO2 emission footprint from us. We use a fixed rate per ton CO2 emission released to the atmosphere. We then issue your CO2 emission redemption as the end-of-year bonus discount to our biomass customers. In this way, the consumer can buy biomass at a lower price and benefit directly from your CO2 emission redemption.

Due to the CO2 footprint emission redemption, you as a company can indicate that your company has Corporate Social Responsibility (CSR) and a completely 100% CO2 neutral company policy.


(NLD) Greenseat CO2 compensatie – Biomassa olijfpellets

Biomassa en biogas begint steeds meer een begrip te worden als hernieuwde energiebron.

Voor onze klanten die een zakenjet boeken via ons online boekingsformulier bieden wij al een greenseat CO2 compensatie optie aan.

Maar we gaan graag een stap verder. U kunt als (Luchtvaart)-bedrijf uw Carbon CO2 emmissie footprint bij ons afkopen. Wij hanteren hiervoor een vast tarief per ton CO2 emmissie vrijgegeven aan de atmosphere. Vervolgens keren wij uw CO2 emmissie afkoop uit als eindejaar bonus korting aan onze biomass afnemers. Op deze manier kan de consument tegen een lagere prijs biomass inkopen en profiteren zij direct van uw CO2 emmissie afkoop.

Door de CO2 footprint emmissie afkoop kunt u als bedrijf aangeven dat uw bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt (MVO) en een volledig 100% CO2 neutraal bedrijfsbeleid hanteert.

Olijfpellets en Olijfcake
Deze producten leveren wij in grote hoeveelheden vanuit verschillende landen rondom de middellandse zee naar Denemarken, Benelux, Engeland en Duitsland.

In tegenstelling tot houtpellets zijn voor de productie van olijfcake en olijfpellets geen energiegewassen nodig. Olijf-biomassa wordt verkregen uit het residu van de olijfolieproductie en vereist daarom alleen het oogsten van de olijf en bij snoeien van de bomen, niet het hakken of kappen van de olijfboom. Olijf-biomassa is daarom ook niet verantwoordelijk voor ontbossing op aarde.

De mix van pulp, schaal en korrels ondergaat een zorgvuldige transformatie naar hoogwaardige biobrandstoffen. Olijfpellets zijn gedroogd, stofvrij en kunnen zonder beperking door heel Europa als industriële biobrandstof worden gebruikt.

Olijfcake is een bijproduct van het productieproces van olijfolie en bestaat uit schillen, pulp en olijvenpit-fragmenten. Afhankelijk van de verwerkingsfase heeft de olijfcake een hoger of lager oliegehalte. Het is het hele jaar beschikbaar en de olijfcake word gebruikt als bijstook of menggrondstof (co vergisting) voor de bio-gas installaties bij onder andere boerenbedrijven, energiecentrales en gemeentes voor de groene bio-gas productie.

Dankzij uitstekende verbrandingseigenschappen van de olijfpellets wordt bij een groeiend aantal bedrijven, zoals thermische en conventionele krachtcentrales, cementfabrieken en industriële installaties, dit materiaal al als alternatieve brandstof gebruikt maar is ook geschikt voor de pellet kachel of pellet CV ketel installaties mits een zware uitvoering.

Olijf-biomassa’s
Worden geproduceerd en gedistribueerd in overeenstemming met de hoogst mogelijke duurzaamheid- en milieunormen. Voor houtpellets word een Europese DIN+ & EN+/A1 certificering keurmerk gevoerd om de hout kwaliteit aan te geven en ook de zuiverheid van het houtproduct te waarborgen. Daarentegen zijn Olijfpellets gemaakt uit puur olijfcake en vervolgens een puur residu product van de olijfolie productie met en zeer hoge verbrandingswaarde.

Voordelen olijfpellets op een rijtje:

 1. Het product is oliehoudend en is daarmee waterafstotend bij opslag en bevat minder stof.
 2. 30% betere verbranding t.o.v. houtpellets.
 3. De as van olijfverbranding kent geen afvoerrechten en is dus geschikt om over de gewassen of het land te strooien als voeding door zijn puurheid.
 4. Olijfpellets en olijfcake zijn het gehele jaar leverbaar door residu uit productie.
 5. Geen belasting voor het milieu door het kappen van bomen
 6. Een hogere en betere CO2 compensatie

 

De prijzen per bulk/ton inclusief vrachtkosten op aanvraag beschikbaar: 

 • Olijfpellets per 3500 ton afname – geleverd per boot aan kade
 • Olijfcake per 3500 ton afname – geleverd per boot aan kade
 • Eventueel kleinere afnames via opslag en overslag in de Eemshaven

Logistieke service
Als een full service provider voor onze klanten organiseren wij naast de verkoop van biomassa ook de volledige logistiek. Hoeveelheden van ten minste 3.500 ton worden in bulkschepen in elke zeehaven geleverd (alsook Harlingen, Eemshaven, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen) voor overslag en opslag.

Leveringsvoorwaarden
CIF (kosten, verzekering, vracht): we organiseren alle fasen van de logistiek om het product naar de bestemmingshaven van onze klanten te verzenden. Dankzij overeenkomsten met toonaangevende expediteurs kunnen we professionaliteit en tijdigheid garanderen.

Leveringsschema’s 
Normaal wordt geleverd binnen 5 weken na uw bestelling. In het geval van een langdurig contract of terugkerende leveringen zorgen we voor continue zendingen, aangepast aan de behoeften van onze klanten.

Betaling
Wij werken met voorschotbetalingen en/of bankgaranties. Documentaire kredietbrieven en vooruit betalingsgaranties worden ook door ons bedrijf ondersteund. Andere betalingsvoorwaarden kunnen indien nodig worden besproken.

Waar staan wij voor: 

 • Olijfproducten van hoge kwaliteit
 • Tijdige levering
 • Gegarandeerde hoeveelheden en leveringszekerheid
 • Concurrerende prijzen doordat u koopt bij de bron
 • Gegarandeerde prijzen en mogelijkheid voor jaarcontracten qua afname met vaste prijsstelling

Binnen kort hebben we een geheel nieuwe pellet beschikbaar, deze dient als vervanging voor de Hout-pellets met betere eigenschappen dan de hout-pellets en gaan deze aanbieden onder de naam Dream Pellet Mix.

Door de hogere calorische waarden is dan minder nodig om de zelfde energy te genereren en deze zullen we in een volume van 40.000ton per week leveren.

We kunnen op jaar basis 2.000.000ton Biomassa leveren.

We leveren nu scheepsladingen van doorsnee minimaal 3.500ton als pellets aan kleine centrales en als cake aan Boere-bedrijven voor de bio-gas productie en kunnen voor een periode van 10 jaar leveringen garanderen.

Indien u overgaat tot een (test) bestelling ontvangen wij graag de volgende gegevens van u:

 1. Product: olijfpellets of olijfcake of Dream-pellet
 2. Hoeveelheid in ton
 3. Afleveradres
 4. Bedrijfsnaam, contactpersoon, (factuur)adres, postcode, plaats, land, telefoon, mobiel, email adres

U kunt uw bestelling per email sturen naar:

KLS Green Energy – KLS-Biomass 

Sjoerd-Jan van Klaarbergen
Email: Sjoerd-Jan@kls-biomass.com
Web:   www.kls-biomass.com